Електрична поверхня для смаження у японському стилі тепаньякі. Настільний гриль для смаження та тушкування риби, м'яса, овочів, морепродуктів. Приготування млинців, омлетів, оладок і печеної картоплі. Велика контактна поверхня рівномірно нагрівається, що дає можливість одночасно готувати різні продукти - м’ясо, рибу, овочі.
Тепаньякі (鉄板焼き, teppan-yaki) - це стиль японської кухні, де для приготування використовується залізна плоска поверхня. Їжа готується шеф-кухарями перед гостями з використанням шоу ефектів.
Стиль з'явився в Японії в мережі ресторанів Misono у 1945 році. Кухня стала популярною серед іноземців, яким подобалося спостерігати за майстерністю кухарів в приготуванні японських страв.
Слово тепаньякі походить від тепан - металевої пластини, на якій готують, і які - смажений на грилі, відкритому вогні, сковороді.
Ще один прилад цього сімейства - монгольське барбекю.
Для приготування тепаньякі у західному стилі, використовують яловичину, креветки, морські гребінці, омари, курку і овочеве асорті. Зазвичай з використанням соєвої олії.
В японській кухні для приготування тепаньякі використовують локшину (yakisoba (якісоба)) або капусту з нарізаним м'ясом або морепродуктами (okonomiyaki (окономіякі)), з використанням рослинного масла, тваринного жиру або суміші. В багатьох Японських ресторанах тепаньякі готують яловичину Кобе.
У Сполучених Штатах тепаньякі (частіше, але неправильно, відоме просто як хібачі (hibachi (火鉢, "fire bowl"))) відоме завдяки мережі ресторанів Беніхана (Benihana), відкритому в Нью-Йорку в 1964 році. Хоча Беніхана готує свою їжу в стилі тепаньякі, вони також подають такі страви, як стейк хібачі і курку.
А нам відоме з тих часів, де в американських фільмах, яєчню та м’ясо в кафе готували на плоскій поверхні, та на відкритих кухнях японських ресторанів.
Грилі тепаньякі мають великий торговельний ряд, на любий смак.
Подивитися грилі тепаньякі на ➔ f.ua.
ФОТО:
Коментарі
Дописати коментар