Фторид завдає організму непоправної шкоди!
Якщо вірити Грінпіс, «сьогодні пестициди містяться практично у всіх сортах і видах чаю, вирощуваних в Індії, Китаї та інших чайних країнах».
«У 46 з 49 досліджуваних видів індійського чаю був виявлений хоча б один пестицид, в 29 зразках знаходиться цілий коктейль з пестицидів. Більш того, аналіз довів використання при вирощуванні чайних листів заборонених речовин: ДДТ, ендосульфан і монокротофоса. Вже давно доведено, що їх потрапляння в організм в певних дозах може призвести до генетичних змін і впливає на розвиток плода під час вагітності. Аналогічна ситуація і з пестицидами в китайському чаї», - попереджає Грінпіс.
Більшість поширених марок чаю (серед них - «Lipton», «Brooke Bond», «Бесіда», «Tetley», «Tata» і «Twinings») грішать високим вмістом токсичних речовин, таких як фторид і пестициди.
Причому мається на увазі не фторид кальцію, присутній в природі, а синтетичний фторид - токсичний побічний продукт.
Рівень вмісту цих речовин настільки високий, що може вважатися небезпечним!
Тому дешеві чаї наносять таку ж шкоду здоров'ю, що і низькоякісна їжа.
Більшість чаїв не миються перед сушінням, тому «неорганічні» сорти містять сліди пестицидів. Деякі марки чаю, за останніми даними, містять пестициди канцерогенної дії - причому в кількостях, що перевищують нормативи США і ЄС!
Нове дослідження, опубліковане в журналі «Food Research International», виявило, що дешеві сорти чаю містять стільки фториду, що це може призвести до розвитку різних захворювань кісток, зубів і нирок, а також раку.
Найдешевші сорти містять близько 7 частинок на мільйон, тоді як гранично допустима концентрація фториду - 4 част./млн!
Це небезпечно, адже фторид накопичується в кістках і зберігається в організмі роками!
Також читайте: Білий оцет - синтетичний продукт, заборонений для харчових потреб
Так як же він потрапляє в чай?
Чайний кущ накопичує фторид в процесі росту. Це означає, що в старих листках його вміст вище. Менш якісні чаї робляться зі старого листя, які містять більше фториду, ніж молоді.
Не меншу небезпеку для здоров'я таять в собі і самі пакетики, в які розфасований чай.
Більш сучасні і дорогі чайні пакетики (їх називають «шовковими саше» в рекламі) робляться з полілактиду (ПЛА) - поліефіру, сировиною для якого служить кукурудза.
Виробників чаїв в цьому матеріалі привертає його зовнішній вигляд і біорозкладність, і хоча він не вказується в складі, він також потрапляє в організм при заварці окропом.
За даними журналу «The Atlantic», найчастіше чайні пакетики робляться з харчового нейлону або поліетилентерефталату (ПЕТ). Це харчові різновиди пластика, які, тим не менш, можуть також екстрагуватися в окріп при заварці, що потенційно шкідливо для здоров'я.
Думаєте, паперові пакетики безпечніше?
А ось і ні: їх при виробництві обробляють епіхлоргідрином - з'єднанням, яке зазвичай застосовується для виготовлення епоксидних смол. Епіхлоргідрин вважається потенційним канцерогеном і використовується як інсектицид.
При контакті епіхлоргідріна з водою відбувається гідроліз, що приводить до утворення 3-МХПД, - речовини, що викликає рак у тварин. Ця речовина також має спермотоксичну дію (перешкоджає розмноженню) і пригнічує імунітет.
У білому чаї, найнижчий вміст фториду.
Кращі виробники очищають навіть воду для поливу!
Якщо вірити Грінпіс, «сьогодні пестициди містяться практично у всіх сортах і видах чаю, вирощуваних в Індії, Китаї та інших чайних країнах».
«У 46 з 49 досліджуваних видів індійського чаю був виявлений хоча б один пестицид, в 29 зразках знаходиться цілий коктейль з пестицидів. Більш того, аналіз довів використання при вирощуванні чайних листів заборонених речовин: ДДТ, ендосульфан і монокротофоса. Вже давно доведено, що їх потрапляння в організм в певних дозах може призвести до генетичних змін і впливає на розвиток плода під час вагітності. Аналогічна ситуація і з пестицидами в китайському чаї», - попереджає Грінпіс.
Більшість поширених марок чаю (серед них - «Lipton», «Brooke Bond», «Бесіда», «Tetley», «Tata» і «Twinings») грішать високим вмістом токсичних речовин, таких як фторид і пестициди.
Причому мається на увазі не фторид кальцію, присутній в природі, а синтетичний фторид - токсичний побічний продукт.
Рівень вмісту цих речовин настільки високий, що може вважатися небезпечним!
Тому дешеві чаї наносять таку ж шкоду здоров'ю, що і низькоякісна їжа.
Більшість чаїв не миються перед сушінням, тому «неорганічні» сорти містять сліди пестицидів. Деякі марки чаю, за останніми даними, містять пестициди канцерогенної дії - причому в кількостях, що перевищують нормативи США і ЄС!
Нове дослідження, опубліковане в журналі «Food Research International», виявило, що дешеві сорти чаю містять стільки фториду, що це може призвести до розвитку різних захворювань кісток, зубів і нирок, а також раку.
Найдешевші сорти містять близько 7 частинок на мільйон, тоді як гранично допустима концентрація фториду - 4 част./млн!
Це небезпечно, адже фторид накопичується в кістках і зберігається в організмі роками!
Також читайте: Білий оцет - синтетичний продукт, заборонений для харчових потреб
Так як же він потрапляє в чай?
Чайний кущ накопичує фторид в процесі росту. Це означає, що в старих листках його вміст вище. Менш якісні чаї робляться зі старого листя, які містять більше фториду, ніж молоді.
Не меншу небезпеку для здоров'я таять в собі і самі пакетики, в які розфасований чай.
Більш сучасні і дорогі чайні пакетики (їх називають «шовковими саше» в рекламі) робляться з полілактиду (ПЛА) - поліефіру, сировиною для якого служить кукурудза.
Виробників чаїв в цьому матеріалі привертає його зовнішній вигляд і біорозкладність, і хоча він не вказується в складі, він також потрапляє в організм при заварці окропом.
За даними журналу «The Atlantic», найчастіше чайні пакетики робляться з харчового нейлону або поліетилентерефталату (ПЕТ). Це харчові різновиди пластика, які, тим не менш, можуть також екстрагуватися в окріп при заварці, що потенційно шкідливо для здоров'я.
Думаєте, паперові пакетики безпечніше?
А ось і ні: їх при виробництві обробляють епіхлоргідрином - з'єднанням, яке зазвичай застосовується для виготовлення епоксидних смол. Епіхлоргідрин вважається потенційним канцерогеном і використовується як інсектицид.
При контакті епіхлоргідріна з водою відбувається гідроліз, що приводить до утворення 3-МХПД, - речовини, що викликає рак у тварин. Ця речовина також має спермотоксичну дію (перешкоджає розмноженню) і пригнічує імунітет.
У білому чаї, найнижчий вміст фториду.
Кращі виробники очищають навіть воду для поливу!
ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: