Підібрати холодильник. Характеристики, параметри, функції

Підібрати холодильник. Характеристики, параметри, функції

Якщо ви вирішили купити холодильник, треба врахувати всі нюанси. Це велика, коштовна покупка, яка купується на довгий термін. Гарно не пожалкувати зразу після цієї покупки.

Є цікава стаття від сайту ВСІ ЦІНИ. Де зібрано багато важливих параметрів, щоб ознайомитись перед покупкою такої великої техніки. І для більш розвернутої інформації, кращого розуміння, додана інформація з інших джерел.

ЯК ВИБРАТИ ХОЛОДИЛЬНИК


Тип

Холодильники без морозильника – компактні розміри з температурним режимом від +2 до + 14°С. В основному використовуються в нетривалих поїздках за місто (дача, відпочинок на морі і т.д.) для нетривалого зберігання продуктів.

Холодильники з морозильною камерою – стандартні холодильники для будинку, які призначені як для заморожування, так і для щоденного зберігання продуктів. Залежно від моделі морозильна камера може мати окремі дверцята або перебувати під спільними з холодильною камерою. З загальними дверцятами холодильник зазвичай менших розмірів. Однак з роздільними дверцятами ви будете рідше відкривати морозильну камеру.

Побутові морозильники – найчастіше використовуються для тривалого зберігання і заморожування великої кількості продуктів. Існують наступних видів:

   ■   Морозильники-шафи – досягають у висоту до 2 метрів. Забезпечені ящиками і полицями для зручного розташування продуктів, а деякі моделі мають спеціальні лотки для заморожування ягід, фруктів і овочів.
   ■   Морозильники-скрині – це горизонтальні морозилки, які найчастіше використовують для заморожування великих порцій м'яса і риби. Перевага їх в економічності, а недолік – незручно діставати продукти з дна.
   ■   Винні шафи – є моделі з непрозорими дверима і з дверима зі спеціального скла, що не пропускає ультрафіолетове випромінювання. Поділяються на види залежно від числа температурних режимів:
        ■   монотемпературні шафи – оптимальна температура для зберігання вина 10-14°С;
        ■   дво- і тритемпературні шафи – можна зберігати біле, червоне і ігристе вина;
        ■   мультітемпературні шафи – дозволяють підбирати температуру для певного виду напою.


Залежно від кількості температурних режимів буде рости і вартість винної шафи.

Холодильники з винною шафою – холодильники, в яких замість морозильної камери знаходиться винна шафа. Дуже великі за розмірами і, відповідно, за вартістю.

Холодильна шафа-вітрина – оснащена скляними дверима, що дає можливість показувати продукти харчування, напої, алкоголь. Подібні шафи набувають для магазинів, супермаркетів, кафе, ресторанів. Температурний режим таких холодильників найчастіше знаходиться в діапазоні від 0°C до +10°C.

Шафа для сигар (х'юмідор) – підтримує температуру і вологість, оптимальну для зберігання сигар. Компактні холодильники розраховані на зберігання 20-60 тютюнових виробів, а в більш великі моделі можна помістити сотні сигар. Діапазон температур становить від +5°C до +22°C.



Підібрати холодильник. Характеристики, параметри, функції

Підібрати холодильник. Характеристики, параметри, функції Підібрати холодильник. Характеристики, параметри, функції
Холодильник без морозильної камери Холодильник з морозильною камерою Холодильник з винною шафою
Підібрати холодильник. Характеристики, параметри, функції

Підібрати холодильник. Характеристики, параметри, функції

Підібрати холодильник. Характеристики, параметри, функції

Винна шафа Морозильник Морозильна скриня
  


Також є вбудовані льодогенератори, охолоджувачі напоїв. Портативні холодильники для косметики та охолоджувачі на одну баночку, та охолоджувачі для напоїв з винним відділенням. 
 
Підібрати холодильник. Характеристики, параметри, функції
Підібрати холодильник. Характеристики, параметри, функції
Підібрати холодильник. Характеристики, параметри, функції

Льодогенератор Охолоджувач напоїв
Портативний холодильник

Габарити


Важливо: не можна, щоб холодильник стояв впритул до стіни – має бути кілька сантиметрів для системи охолодження. Для деяких моделей (особливо з накладними ручками) необхідно залишити місце для дверцят холодильника при її відкритті, тому що при обмеженому просторі вони можуть повністю не відкритися.

Стандартні габарити холодильника:

  ■  висота – 1.5-2 м;
  ■  ширина – 0.6 м;
  ■  глибина – 60 см (окремо розташовані), 55 см (вбудовувані).

Висота, глибина, ширина зазвичай стандартні, хоча можна знайти і більш вузькі моделі шириною 0,4 м, ширші – до 1.5 м. Купуючи холодильник нестандартної ширини, подумайте, як ви занесете його в приміщення.

Двокамерні:

  
■ З верхньою морозильною камерою («топ»). Глибиною і шириною — 60 × 60 см, висотою від 1,5 до 2,5 м. Маленька морозилка і застарілий дизайн.
  
■ З нижньою морозильною камерою («комбі»). Габарити приблизно ті ж. Велика морозильна камера. Їжа знаходиться на рівні очей.
  
■ French Door (французькі двері). Шириною від 70 см, морозилкою знизу і дводверна холодильна камера зверху.
  
■ Side-by-Side (американська модель). Холодильна і морозильна камери розташовані пліч-о-пліч. Ширина може доходити до 120 см. Висотою і глибиною вони такі ж, як «топ» і «комбі».

   Вбудовані холодильники, ті що закриваються дверцятами та виглядають як звичайна шафка, або такі, що розташовуються під робочою поверхнею, коштують дорожче.


Кількість камер


Однокамерні – мають лише холодильну камеру (іноді з морозильним відділенням). "Або лише морозильну камеру." Найпростіші і дешеві моделі. Такі моделі потрібно регулярно розморожувати, оскільки стінки камери схильні до обмерзання.

Двокамерні – складаються з холодильної та морозильної камери. Такі агрегати зустрічаються найчастіше.

Трикамерні – включають в себе холодильну і морозильну камеру, а також зону свіжості. Оптимальне рішення для великої родини.

Багатокамерні – складаються з чотирьох-п'яти камер. Такі моделі можуть оснащуватися винною камерою, двома окремими зонами свіжості – «вологою» і «сухою». Подібні холодильники встановлюються на професійних кухнях.

Чим більше камер, тим ширше можливості холодильника, адже багато видів продуктів вимагають спеціальних умов зберігання. В той же час зі зростанням цього параметра збільшується ціна і розміри «фабрики холоду».

Обсяг холодильника


Залежить від кількості і обсягу камер. Стандартно він коливається в межах від 100 до 400 літрів, проте можливі варіанти і з великим об'ємом. Обираючи холодильник, враховуйте потреби вашої родини в запасах і пам'ятайте, що камери не повинні бути набиті продуктами для забезпечення вільної циркуляції повітря.

Загальний обсяг – весь внутрішній простір холодильника.

Корисний об'єм – кількість продуктів, яке може там зберігатися.

При покупці оцінювати варто саме корисний об'єм.

Морозильні камери


Основна характеристика морозильної камери – її мінімальна температура. Стандартно відзначається зірочками на панелі холодильника.

Підібрати холодильник. Характеристики, параметри, функції

Кожна зірочка дорівнює -6 градусів за Цельсієм:

    одна зірочка (*) – до -6°С, термін зберігання продуктів до 7 днів;
    дві зірочки (**) – до -12°С, термін зберігання продуктів до 30 днів;
    три зірочки (***) – до -18°С, термін зберігання продуктів до 90 днів;
    чотири зірочки (****) – до -24°С, термін зберігання продуктів до 6-12 місяців.

Обсяг знаходиться в межах від 50 до 200 літрів і більше. Якщо ви плануєте у великій кількості заморожувати фрукти, овочі, м'ясо або рибу, потурбуйтеся про місткість морозильної камери. І навпаки, не маючи звичку довго зберігати продукти, обирайте морозильну камеру середніх розмірів.

Може бути розташована зверху, знизу або збоку. Холодильник з морозильною камерою зверху зазвичай нижчий (до 1.8 м), а з камерою знизу – високий (до 2.1 м і більше).

Європейське компонування («комбі») – морозилка знаходиться під холодильним відділенням. Такі «фабрики холоду» зручні у використанні, оскільки всі полиці легко доступні для людей середнього та високого зросту. Правда, люди невисокого зросту (в тому числі діти) не зможуть дотягнутися до верхніх полиць. Холодильники з подібним компонуванням зустрічаються найчастіше.

Морозильна камера знизу зазвичай більш об'ємна, ніж при розташуванні зверху. Вона прекрасно підходить для зберігання фруктів та овочів на зиму. Розташування знизу зручніше, так як морозильною камерою користуються все-таки рідше, ніж холодильною.

Азіатське компонування («топ») – морозильний відсік розміщується над холодильною камерою. Такі моделі обійдуться дешевше, але мають малооб'ємний морозильник і незручні для літніх людей (щоб дістати продукти з нижніх полиць потрібно згинати спину). Відповідний варіант для низьких людей.

При верхньому розташуванні морозилки вона має додаткові полиці на дверях. У багатьох моделях є таця для заморожування – особливо зручна для льоду і заморозки ягід, які потім можна просто перекласти в пакет. При цьому вони залишаються цілими і ефектними.

Морозильна камера знизу зазвичай більш об'ємна, ніж при розташуванні зверху. Вона зручна для зберігання фруктів та овочів на зиму. Розташування знизу зручніше, так як морозильною камерою користуються все-таки рідше, ніж холодильною.

Американське компонування (Side-by-Side) – морозильна і холодильна камери знаходяться по всій висоті (пліч-о-пліч). Зазвичай холодильний відсік розташований праворуч, а морозильний – зліва. Такі моделі характеризуються великою місткістю, але коштують чимало і займають багато місця.

Холодильники Side-by-Side розраховані на великогабаритні кухні. Однак якщо ви хочете справити враження – даний холодильник для Вас.

Французькі двері (French Door) - холодильне відділення має дві дверці, продукти зручно групувати по сторонам. А морозильна камера знаходиться знизу. Може мати під холодильною камерою відділення з зоною вологості.

Потужність заморожування


Даний параметр визначає кількість продуктів, які морозильна камера може заморозити за добу. Одиниця виміру – кілограми на добу (кг/добу). Потужність заморожування не можна перевищувати, оскільки це спричинить за собою поломку компресора. В той же час занадто велика потужність заморозки збільшує ціну холодильника і витрату електрики.

Для невеликої родини досить потужності заморожування 10-15 кг/добу, одній людині підійде морозильна камера з показником 3-5 кг/добу. Моделі з високою потужністю заморожування вибирають найчастіше для комерційних цілей (кафе, магазини). Також подібне рішення зацікавить тих, хто робить домашні заготовки.

Плутають статичний тип з крапельним. Крапельна система, це розморожування.

Системи охолодження


Статична система охолодження

■ Direct Cool, «стінка, що плаче» або крапельна система відтавання. В основі принцип конденсації. Волога намерзає інеєм на задній стінці холодильника, за якою знаходиться випарник. Конденсат стікає краплями в спеціальний V-подібний жолоб і виводиться в зовнішній відсік, де потім випаровується. За чистотою отвору необхідно стежити. У морозильній камері накопичується іній.

Система No Frost, або охолодження без інею

Відмінність різних назв з Frost в патентах і різних виробниках.

■ No Frost, Free Frost, No Frost Plus, Full No Frost і Total No Frost мають один і той же принцип роботи, але по різному розподілені по холодильних камерах.

■ Frost Free має комбінований принцип роботи. У морозильній камері No Frost, в холодильній камері - статична система охолодження.

■ Full No Frost (він же Total No Frost) охоплює і морозильну і холодильну камери. Випарник, розташований за задньою стінкою або над морозильною камерою. Потік повітря, циркулює між пластинами випарника, охолоджується і розподіляється по морозильній камері та виводиться через спеціальний канал в холодильну камеру, а волога намерзає інеєм на самому радіаторі.

В холодильниках, з системою Full No Frost усередині холодильної камери можна побачити отвори, як правило, на задній стінці.

Суть (Full) No Frost саме в періодичному включенні ТЕН елементу, який плавить лід, що намерзає. Конденсат після плавки льоду виводиться назовні через канал. Через розташування відсіку випарника, зливний канал важкодоступний і може з часом забиватися.

У Frost Free принцип роботи той же самий. Але в холодильній камері використовується принцип конденсації. Спеціальний канал з потоком повітря не йде в холодильну камеру. Присутня «стінка, що плаче». Циркуляція повітря лише в морозильній камері. Frost Free тихіше в роботі, ніж Total No Frost.

■ Twin Cooling (Twin Cooling Plus) - це дві окремі системи охолодження з двома випарниками для холодильної та морозильної камер. Підтримка вологості здійснюється на оптимальному рівні для зберігання овочів і фруктів - близько 70%, у No Frost рівень вологості ~ 25%.

У Low Frost випарник знаходиться всередині самих стінок холодильника.

Динамічна система охолодження

Це та ж статична система зі стінкою, що плаче і крапельним відтаванням, з вбудованим вентилятором, який вирішує проблему нерівномірного охолодження і нерівномірного розподілу вологості, притаманну статичній системі.


Система розморожування


Підібрати холодильник. Характеристики, параметри, функції

Крапельна система та No Frost.

Бувають 3 типи розморожування:

1. холодильник - крапельна система
   морозильник - ручне розморожування

2. холодильник - крапельна система
   морозильник - система No Frost

3. FULL NO FROST
   холодильник - система No Frost
   морозильник - система No Frost


Крапельна – використовується в більшості моделей. В холодильнику є спеціальний випарник, завдяки якому підтримується низька температура як правило задньої стінки. Таким чином маленькі крижинки і краплі утворюються саме на цій стіні. При автоматичному розморожуванні вода стікає в спеціальний відсік, звідки випаровується.

Така система використовується тільки в холодильних камерах, отже, в морозильних можлива поява льоду.

No Frost – «сухе заморожування». В даній системі заморожування лід не намерзає ні в морозильній, ні в холодильній камері. Більш докладно дану технологію розглянемо нижче.

Ручне розморожування – найпростіший варіант, який має на увазі відключення холодильника до повного відтавання льоду і інею. Зустрічається в дешевих моделях, позбавлених крапельного розморожування і системи No Frost.

No Frost


Випарник в даній системі розташований за задньою стінкою холодильника або над морозильною камерою. За допомогою спеціального вентилятора вологе повітря видувається на випарник, де і залишається у вигляді інею. При автоматичному розморожуванні стікає в спеціальний піддон, звідки випаровується.

Переваги:

   ■ підтримання однакової температури на всіх полицях усередині холодильної камери; при крапельній системі різниця температури усередині камери може досягати 5-6°С, а при No Frost – 1-2°С;
   ■ більш тривале зберігання продуктів, ніж в холодильнику з крапельної системою – можна заморожувати на зиму овочі і фрукти;
   ■ можливість використання цієї системи в морозильних камерах: повна відсутність інею у всьому холодильнику.

Недоліки:

   ■ більше споживання електроенергії – крапельна система більш економічна, однак на практиці різниця в споживанні енергії невелика;
   ■ вимога до упаковки – при даній системі продукти можуть «пересихати» через постійний рух повітря, але зберігання їх в упаковці або пакетах легко вирішить цю проблему;
   ■ рівень шуму – через роботу вентиляторів холодильники з No Frost можуть бути більш гучними. Тому слід обирати моделі з якісними і тихими вентиляторами. В такому випадку різниці при роботі ви не помітите.
   ■ ціна – холодильники No Frost коштують трохи дорожче звичайних.

Порада: якою б не була система розморожування, необхідно хоча б один раз на рік робити ручне розморожування холодильника.

Контури охолодження


Контур – незалежна система охолодження, яка дає можливість встановлювати температуру окремо для кожної камери. Бажано, щоб кожна камера була забезпечена власним контуром. В недорогих моделях передбачається 2 контури («морозильний» і «холодильний»). Холодильники Side-by-Side з 3 і більше камерами оснащуються 3 контурами.

No Frost з подвійним контуром охолодження без нагрівального елемента, буде вимагати ручного розморожування холодильника. (Може бути в холодильниках з Азії.)

Зона свіжості


Також називається «нульова зона». Являє собою спеціальну кліматичну зону всередині холодильника з підтримуваною температурою 0°С і заданим рівнем вологості. Вважається, що зберігання продуктів при таких умовах дозволяє зберегти їх свіжими максимально довго.

Зона свіжості може бути виконана в декількох варіантах:

   ■ в дорогих моделях – окрема камера з автономною системою підтримки температури і вологості; може бути розділена на відділення з вологістю до 55% (підходить для м'яса і риби) і до 95% (для зелені, овочів і фруктів). В холодильниках преміум-класу можливе регулювання рівня вологості, температура підтримується за допомогою спеціального датчика;
   ■ в бюджетних моделях холодильників – зазвичай шухляда усередині холодильної камери, закриватися не герметично. Це скоріше умовна зона свіжості, так як ящик просто розташований в самому холодному місці холодильної камери.

Основним недоліком «зони свіжості» є її висока ціна, проте завжди свіжі і корисні продукти в холодильнику повністю це окупають.


Також читайте:   Акумулятори холоду, для підтримки температури

Зона вологості


Така кліматична зона вирішує аналогічні завдання, що і «зона свіжості». Характерна риса – підвищений рівень вологості, при цьому температура відсіку не відрізняється від загальної температури холодильної камери. Подібне рішення захищає продукти від «висихання» і довго зберігає їх свіжість.

На «зону вологості» варто звернути увагу, вибираючи модель з системою No Frost, оскільки в такому холодильнику негерметично запакована їжа швидко псується.

    Freshzone - зона свіжості з температурою близько 2-3°C.
    Нульова зона - зона свіжості, в якій продукти швидко охолоджуються і зберігаються при температурі 1-2°C.
    BioFresh - технологія, в якій в різних відсіках зони свіжості підтримується різна температура та вологість.
    Нульова камера - окрема секція холодильника, розташована за додатковою дверцею або в окремому висувному ящику. Можна окремо встановити режим: 0-1°С або 1-2°С. Підходить для недовгого зберігання «охолодженого» м'яса та риби.
    
Існують різні назви зон свіжості. З’ясовуйте та обирайте необхідне. 2-3°C і 50-55% вологості - для молочних та готових м'ясних продуктів. 2-3°C з вологістю більше 50-55% для фруктів, ягід, овочів та зелені. 0-1°C - для сирого м'яса та риби.
 

Системи подачі повітря


Super-X-Flow, AirShower, Multi-Flow, DAC (DynamicAirCooling), Multi-AirFlow, Air Technology Ventilation -  багатопоточні системи подачі повітря, які рівномірно розподіляють низьку температуру по всій камері та створюють холодну повітряну завісу при відкритті дверей. Дозволяє економити на електроенергії, охолоджувані продукти довше залишатися свіжими.


Тип управління


Електромеханічний – найпростіші холодильники. Поворотом ручки можна лише збільшити або зменшити ступінь охолодження.

Електронний – в холодильниках зазвичай є дисплей і панель управління: задавати можна не тільки точну температуру для зберігання певних продуктів, а й управляти компресорами і вентиляторами. Це сучасний типу управління.

Компресор


Існують моделі з одним або двома компресорами. Перший варіант найпоширеніший, проте в наявності окремих компресорів для холодильної та морозильної камери є плюси:

   ■ можна окремо відключати холодильну і морозильну камеру, а також регулювати температуру в них;
   ■ відкривання однієї з дверей ніяк не впливає на роботу другого компресора. Наприклад, якщо ви відкрили холодильну камеру, то компресор почне працювати на відновлення температури в ній. А компресор морозильної камери в цей час ніяк не змінить графік своєї роботи.

Інверторний двигун


Двигуни (компресори) в холодильниках бувають двох типів:

   ■ лінійні – працюють без зупинки до отримання потрібної температури, після чого відключаються; при збільшенні температури – знову запускаються;
   ■ інверторні – плавно регулюють потужність двигуна для підтримки заданої температури.

Переваги інверторних двигунів: економія електроенергії, менше навантаження на мережу, більший ресурс двигуна, а найголовніше – низький рівень шуму.

На сьогоднішній день в переважній більшості холодильників використовується лінійне управління двигуном, оскільки інверторний механізм досить дорогий. Однак широкі перспективи інверторів в майбутньому очевидні.

Винна шафа


Винна шафа (камера) підтримує температуру і вологість, оптимальну для зберігання вина. Оснащена полицями, які дають можливість зберігати винні пляшки в горизонтальному положенні. В деяких камерах передбачаються вугільні фільтри, що запобігають появі запахів.

Ємність винної шафи характеризується кількістю пляшок об'ємом 0.75 л, які в нього помістяться:

    ■   настільна шафа – 6 пляшок (для офісу);
    ■   підлогова шафа – 20-30 пляшок (для будинку);
    ■   велика шафа – понад 100 пляшок (для ресторану або приватної колекції).

Клас енергоспоживання і рівень шуму


Холодильники по енергоспоживанню можна поділити на класи, які позначаються латинськими буквами від А до G. Відповідно: А – дуже економічний, В і С – економ-класу і так далі зі збільшенням споживання електроенергії. Зустрічаються і більш «просунуті» моделі, які споживають ще менше енергії: A+, A++, A+++ (найекономічніший).

В разі непередбаченого відключення живлення сучасні холодильники в залежності від виробника можу зберігати низьку температуру протягом 9-24 годин. В деяких останніх моделях цей час збільшено до 100 годин! Забезпечується це акумуляторами холоду – ємностями з незамерзаючою рідиною.

Рівень шуму в середньому становить 38-40 дБ. Обирайте холодильник з найбільш низьким рівнем шуму.

Кліматичний клас


Визначає умови експлуатації холодильника: температуру повітря і вологість. Маркується буквами N, SN, ST, T.

    ■ N (normal) – від +16°С до +32°С;
    ■ SN (subnormal) – від +10°С до +32°С, підтримує кліматичний клас N;
    ■ ST (subtropics) – від (+16°С) +18°С до +38°С;
    ■ T (tropics) – від (+16°С) +18°С до +43°С, підтримує кліматичний клас ST.

   «Мультикласові» моделі:

    ■ клас N-ST – від + 16°С до + 38°С;
    ■ клас N-T – від + 16°С до +43°С;
    ■ клас SN-ST – від + 10°С до + 38°С;
    ■ клас SN-T – від + 10°С до +43°С.

«Мультикласові» холодильники дозволяють експлуатувати їх від + 10 до + 43°С. Високе енергоспоживання. Коштують дорожче.

 
Важливо: якщо при поломці холодильника з'ясується, що умови його експлуатації не відповідали вимогам кліматичного класу, то в гарантійному ремонті може бути відмовлено.

Мінімальною температури навколишнього середовища для коректної роботи холодильника вважається +10°С. Технологія Frost Protect, від Liebherr, дозволяє використовувати прилади в холодну пору року в неопалювальних приміщеннях.

Кількість дверей


Цей параметр впливає на енергоспоживання холодильника. Краще вибирати холодильник, в якому кожній камері відповідає свої двері. В деяких моделях зустрічається співвідношення «1 камера – 2 двері» або «2 камери – 1 двері». Останній варіант характерний для «фабрик холоду», в яких морозильна камера встановлюється безпосередньо в холодильне відділення.

Ручки


Що виступають – традиційний, але вже застарілий варіант. За такі ручки можна легко зачепитися, проходячи повз холодильника. Також деякі користувачі відзначають, що моделі з виступаючими ручками незручно проносити через дверні прорізи.

Приховані (інтегровані) ручки – поглиблення в стінці двері. Корисне рішення на невеликих кухнях, де можна легко зачепити виступаючу ручку.

З вбудованим штовхачем – дозволяють легко відкривати дверцята холодильника. Мінус – менша надійність в порівнянні з іншими різновидами ручок.

Оформлення


Поряд з холодильниками традиційного дизайну, зустрічаються моделі, оформлені в стилі ретро, оснащені дверима зі скляною обробкою або дзеркальними дверима. Такі рішення припадуть до смаку цінителям оригінального дизайну, але обійдуться дорожче, ніж «традиційні» моделі.

    ■  Зовнішній вигляд агрегатів в стилі ретро часто стилізований під холодильники 1950-1960-х років, вінтажні меблі, історичну техніку (літак, автомобіль).
    ■  Декоративне значення має і скляна обробка дверей. Скляна поверхня сама по собі виглядає стильно, а в деяких холодильниках вона додатково прикрашається малюнком. Відзначимо, що таке скло тривалий час зберігає первинний вигляд завдяки стійкості до подряпин.
    ■  Дзеркальні двері холодильника візуально розширюють кухню.

Крім звичайних, окреморозташованих холодильників, є моделі, що вбудовуються під стільницю, в шафу або ж просто з можливістю замінити зовнішнє покриття дверей на декоративне, виготовлене з того ж матеріалу, що і меблі.

Оснащення


Льодогенератор – в дорогих моделях представляє собою зовнішній диспенсер, в дешевих – звичайну полицю для льоду. Існують автоматичні льодогенератори, які підключаються до водопроводу: при заповненні бака вода відключається. Ручний варіант – бак необхідно наповнювати водою власноруч, що менш зручно. При зовнішньому диспенсері лід не контактує з іншими продуктами, тому не вбирає сторонні запахи. Лід може бути в формі кубиків або крихти. Іноді диспенсер використовується для подачі дуже холодної води.

Антибактеріальне покриття – в залежності від моделі можлива наявність неорганічного з'єднання срібла, яке перешкоджає розмноженню мікробів і плісняви.

Active Oxygen - пристрій, який генерує озон. Окислює та розкладає токсичні домішки, знезаражує повітря.

Bio Shield - спеціальні ущільнювачі, запобігають появі грибка і небажаних мікробів.

Anti Bacteria - спеціальний шар холодильної камери із захисними властивостями.


Вугільний фільтр - абсорбує неприємні запахи.


Суперзаморожування – короткочасний режим, при якому температура в морозильній камері опускається нижче -24°С. Використовується для швидкого заморожування великої кількості продуктів. В холодильній камері існує аналогічний режим «суперохолодження», при якому температура опускається до -2°С.

Двері, які перевішуються – з настроюваною стороною відкривання дверей за рахунок того, що кріплення дверей передбачені і праворуч, і ліворуч.

Полиці – в холодильнику має бути достатня кількість кріплень, щоб можна було перевішувати полиці під різний посуд. Стануть в нагоді фіксатори, що перешкоджають випадковому руху полиць.

Режим «Відпустка» – можливість роботи в економічному режимі з температурою 10-15°С в залежності від моделі.

Індикатор відкритих дверей – якщо двері випадково забули закрити, датчик холодильника сповістить звуковим або світловим сигналом.

Швидке охолодження – короткочасний режим, який дає можливість швидко охолодити великий обсяг неохолоджених продуктів. При цьому виключається підвищення температури в камері, небезпечне для їжі, що вже там знаходиться.

Динамічне охолодження – полягає в рівномірному розподілі повітря по всьому внутрішньому простору камери за допомогою вентилятора. Така опція реалізована в холодильниках з системою No Frost. Стане в нагоді, якщо потрібно завантажити в камеру значну кількість неохолоджених продуктів.

Підсвічування ручок – підвищує комфорт користування холодильником при поганому освітленні. Також грає декоративну роль, ефектно світячись в темряві.

Індикатор температури – термометр, що дозволяє точно відстежувати і регулювати температуру в залежності від ситуації. Допомагає швидко виявити несправності агрегату, пов'язані з підвищенням температури.

УФ лампа – вбиває бактерії, не знижуючи якість їжі. Подібна функція безпечна для здоров'я, так як вона активується лише при закритих дверях холодильника.

Дезодоратор – очищує повітря у відсіках холодильника від сторонніх запахів, здатних зіпсувати продукти.

LED-освітлення – відрізняється економним енергоспоживанням і мінімальним виділенням тепла. Світлодіоди дозволяють домогтися рівномірного освітлення всього простору холодильника.

Управління через Інтернет – корисна опція для мандрівників і людей, які перебувають у відпустці. Також передбачає отримання інформації про поточні параметри роботи холодильника (режим, вологість, температура, поломки).

Захист від дітей
– не дозволяє дитині керувати настройками холодильника або отримувати доступ до вмісту камер (зовнішній замок на двері). Корисна функція, якщо в будинку є маленькі діти.

Автономне збереження холоду – підтримання низької температури в морозилці при відключенні електрики або збої системи охолодження. Ця величина вказується в годинах (час, після закінчення якого температура перевищить -9°C). Деякі моделі здатні зберігати холод протягом 30 годин. На цю характеристику варто звернути увагу, якщо можливі часті перебої з електроенергією.

Захист від перепадів напруги – автоматичне відключення холодильника від мережі при стрибках напруги.

Мультизона – відсік, що поєднує функції холодильної, морозильної камери і «зони свіжості» / «зони вологості». В мультизонах можна охолоджувати, заморожувати або зберігати свіжість продуктів. Виходячи з обраного режиму температура коливається в межах від -24°C до + 10°C.

«Двері-в-двері» (Door-in-door) – відділення, розташоване безпосередньо в дверях холодильника. Полиці швидкого доступу. Така опція знижує енергоспоживання за рахунок зменшення втрати холодного повітря в основному холодильній камері. Найчастіше в цьому відсіку зберігають масло, йогурти, напої, молоко.
Підібрати холодильник. Характеристики, параметри, функції

Інтелектуальна система діагностики
(Smart Diagnostics) – повідомляє про несправності в холодильнику. Подовжує термін служби пристрою.

Деякі моделі оснащуються РК-екраном і функцією DVD, покриттям для малювання (актуально для дітей).

З вбудованою кавоваркою. З технологією диспенсера для гарячої води. (GE Café Series з системою Keurig K-Cup).


З вбудованим екраном, з доступом до інтернету, інтеграцією в розумний дім.


Ви можете обрати холодильник різних кольорів: сірий, чорний, червоний, зелений, що імітує дерево, а також моделі з алюмінію і сталі. Слід зазначити, що моделі з алюмінію і сталі підходять під будь-який інтер'єр, однак на них сильно видно сліди від брудних рук, патьоки води тощо. Якщо у вашому будинку є діти, не рекомендується купувати дані моделі, так як холодильник потребуватиме частого миття зовні.

Вибираючи холодильник, уточнюйте у продавця, що стоїть за окремою торговельною назвою.

Виробник


До групи бюджетних і найменш якісних холодильників можна віднести моделі маловідомих китайських і місцевих брендів: Ardo, Delfa, Daewoo, Kaiser, Liberton, Nord, Freggia, Saturn, West, Shivaki, Vestfrost, Атлант. Слід зазначити, що частина з них – невеликі і недорогі моделі для невеликих квартир, дач. А деякі – вже за ціною можуть зрівнятися з холодильниками найпопулярніших марок. У певних брендів великий відсоток браку: це пов'язано із застарілим виробництвом і збіркою. Моделі холодильника не модернізувалися протягом 10 років. Основні проблеми: псуються гумові ущільнювачі дверей, іноді лопаються полки від зовсім невеликих навантажень. Багато моделей дуже гучні, причому іноді виробник навмисно занижує значення рівня шуму. Деякі ще маю звичайні лампи освітлення, що виділяють тепло.

Гарною якістю відрізняються холодильники таких популярних марок як Samsung, LG, Beko, Candy, Gorenje, Indesit, Hotpoint-Ariston, Snaige, Siemens, Sharp, Whirpool, Zanussi. У цих виробників величезний модельний ряд холодильників, які відрізняються функціональністю і надійністю. Також привертає велика сервісна підтримка. Цінова політика досить гнучка, можна обрати холодильник практично на будь-який смак і бюджет: від маленьких для дачі до трикамерних для великої родини.

Кращими холодильниками сьогодні вважається продукція AEG, Bosch, Electrolux, Samsung, Hitachi, Liebherr. Найчастіше ці пристрої стоять вище середнього, проте вони максимально надійні і якісні. Виробники приділяють увагу збірці і матеріалами виготовлення. Деякі компанії мають багату історію розробки і виробництва саме холодильного обладнання, є засновниками сучасних холодильних технологій, наприклад, системи No Frost.

Холодильники преміум-класу (бренд Asko) найдорожчі, але і якісні. Незвичайний дизайн також позначається на вартості, наприклад, на моделі бренду Smeg ціна злегка завищена. Купувати таку техніку чи ні залежить виключно від Вашого бюджету і смакових уподобань.

Джерела: remontol.odessa.ua, lifehacker.ru, ixbt.com, cosmo-frost.ru, club.dns-shop.ru, atlant.ua, holodilnik.info, youtu.be, youtu.be


Схоже

Коментарі