Молочний, холодний, напій який освіжить у літню спеку. Втамовує спрагу.
Десерт на основі молока та морозива. Перевагами на користь приготування його вдома, є те що напій буде кориснішим за придбаний вже готовим. Який може містити порошкове молоко, яке може бути сумнівної якості, з використанням пальмового масла. Великої кількості сиропу та цукру загалом. Барвники.
З часом якість продуктів змінюється. А особливості приготування тримаються тенденцій часу. Раніше для приготування коктейлю йшло молоко, морозиво та сироп. Зараз же, це може бути не тільки солодкий молочний напій з джерелом корисного кальцію. А якщо до складу входять шоколад, фрукти, ягоди, то і повноцінний перекус. Додаткове джерело енергії, та гарного настрою. Клітковина фруктів, ягід допомагає травленню. Корисний при фізичних та мозкових навантаженнях, для відновлення енергії.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ КОКТЕЙЛЮ:
─ Молоко - 150 г.;
─ Сироп -30 г.;
─ Морозиво - 70 г.
Щоб не вийшло солодке молоко, або дуже густа солодка суміш,
зверніть увагу на декілька рекомендацій.
Важливо, щоб
молоко було сильно охолодженим, до появи кристаликів, але не заморожене, це
зіпсує смак.
МОЛОКО.
Варіантами можуть бути, як молоко з низьким рівнем жирності,
суперпастеризоване, жирне, так і сире.
МОРОЗИВО.
Пломбір, вершкове, а також молочне. Чим менше морозива, тим краще
збивається. Чим більше морозива, тим густіший напій.
СИРОП.
Підійде апельсиновий, журавлинний, грушевий, яблучний, вишневий,
виноградний або інші плодово-ягідні сиропи. Сироп з великою кислотністю,
призведе до того, що напій буде густий, та молоко може згорнутися.
Сироп можна зробити самим. Або замінити на
фрукти, збивши їх у блендері, перед додаванням у коктейль.
Коктейльна пінка утворюється завдяки замороженому молоку та
великим обертам блендера, в 13 000 обертів у хвилину.
●
Збивати 1-2 хвилини.
● Або, хвилину на великій швидкості.
● Також рекомендують - хвилину на низьких швидкостях, далі на
великій швидкості.
● Довге збивання може перетворити суміш на
масло.
● На більш низьких швидкостях може зайняти більше часу для
утворення пінки.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
У склянку блендера налити охолоджене молоко, додати сироп, потім
морозиво, та збити у міксері на великих обертах. 1-2 хвилини до утворення
пінки.
Перелити у склянку.
Готувати перед вживанням, на один
прийом.
Також читайте: Афогато, кава з морозивом
Декілька різних пропорцій приготування коктейлю:
РЕЦЕПТ 1:
Інгредієнти:
─ Молоко пастеризоване - 100 мл;
─ Морозиво пломбір
- 25 г.;
─ Сироп апельсиновий, журавлинний, грушевий, яблучний,
вишневий, виноградний або інші плодово-ягідні сиропи - 25 мл.
РЕЦЕПТ 2:
Інгредієнти:
─ Молоко знежирене - 150 мл;
─ Вершкове морозиво - 25 г;
─ Сироп з фруктів - 25 г.
РЕЦЕПТ 3:
Інгредієнти:
─ Сире охолоджене молоко - 150 г.;
─ Пломбір або вершкове морозиво - 20 г.;
─ Сироп шоколадний або полуничний - 20 г.;
РЕЦЕПТ 4:
МОЛОЧНО-КАВОВИЙ КОКТЕЙЛЬ від РУДЬ:
Інгредієнти:
─ Молоко - 1 л;
─ Морозиво - 200 г.;
─ Міцно
заварена кава - 1 чашка;
─ Мед - 1 ст. л.
Спосіб приготування:
● Усі
інгредієнти змішати в блендері.
● Розлити у склянки і
прикрасити тертим шоколадом.
РЕЦЕПТ 5:
ШОКОЛАДНИЙ КОКТЕЙЛЬ З МОЛОКА І МОРОЗИВА від РУДЬ:
Інгредієнти:
─ Чорний шоколад - 100 г.;
─ Гаряча вода - 50 мл;
─
Молоко - 600 мл;
─ Шоколадне морозиво - 4 кульки.
Спосіб приготування:
● 80 г
шоколаду залити гарячою водою і збити в блендері.
● Додати
шоколадне морозиво і молоко, ще раз добре збити.
● Розлити по
склянках і посипати тертим шоколадом.
РЕЦЕПТ 6:
МОЛОЧНИЙ КОКТЕЙЛЬ З ЯБЛУЧНИМ СОКОМ:
Інгредієнти:
─ Морозиво молочне - 250 г.;
─ Молоко стерилізоване 3,2 - 150 г.;
─ Сік яблучний - 100 г.
РЕЦЕПТ 7:
Інгредієнти, спосіб приготування:
З молоком та пломбіром в пропорції 3 до 1. Сироп, сік та какао або шоколад за смаком.
Коментарі
Дописати коментар