Чай в пакетиках - це дуже зручно, але не завжди корисно.
При виборі хорошого чаю запам'ятайте, якісний і хороший продукт не може бути дешевим. Дешева вартість - перша причина не купувати чай. Для того, щоб приховати поганий запах і перебити смак неякісного чаю, виробники додають в чай ароматизатори, тому друга причина не купувати чай - сильний штучний запах.
Також варто знати про те, що чай має термін придатності. Будь-яка висушена рослина може зберігатися від двох до трьох років. Але на упаковці чаю виробники вказують дату пакування, а ось про дату, коли ж збирався чай - ми нічого не знаємо.
Чому ж не можна пити чай в пакетиках? Чайне сміття ділиться на три категорії:
1. Свіже сміття. Після того, як зібрані листя чаю з плантації, починають згрібати все чайне сміття. Корисного в цьому мало. Таке чайне сміття піддають обробкам, завдяки чому зберігається смак, аромат і колір. Зазвичай, такий чай називають "преміум".
2. Чайний сміття середнього ґатунку. Цей чай називають - чай "вищої категорії". Його отримують після транспортування і сортування на заводах. Він абсолютно не корисний, майже не має смаку і запаху. Виробники намагаються це виправити завдяки підсилювачам смаку і ароматизаторам. Для правдивості, можуть додавати в чай шматочки сушених фруктових відходів.
3. Нижча категорія чайного сміття - чай, у якого закінчився термін придатності. Він може містити грибки. Для смаку і аромату в нього додають шкідливі хімічні речовини. Такий чай може містити афлатоксин, який може спровокувати цироз печінки.
Що входить до складу чаю в пакетиках?
1. Папір. Чайний пакетик роблять зі звичайного паперу, як серветка. Але вона не рветься завдяки просочуванню синтетичною смолою, яку розчиняють попередньо в спирті і ацетоні. Синтетична смола, яка впливає з окропом, дуже сильно шкодить здоров'ю.
2. Фтор. Фтор в чаї у пакетиках перевищує норму. Це показало дослідження вчених з медичного коледжу Вашингтонського університету. Фтор викликає ущільнення кісток, підвищує крихкість, може стати причиною флюорозу скелета, болів в кістково-суглобових тканинах, потемніння зубної емалі.
3. Барвники і ароматизатори. Ароматизатори та барвники мають в складі синтетичні речовини, які сприяють зростанню ракових клітин.
Джерело: uainfo.org
Фото:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|