Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава

Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава

Кава у фільтр-пакеті, або дріп-пакеті чи дріп-кава - це натуральна кава у порційному фільтр-пакеті для приготування напою проточним шляхом. Для приготування кави, знадобиться філіжанка невеликого розміру та окріп.

Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава

Дріп-кава, це способ заварювання натуральної кави. Такий процес приготування, робить його не складнішим за заварювання пакетика чаю.

Також читайте:  Прилади та види приготування кави

Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава
Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава


Також читайте:   Кава Копі Лувак (Kopi luwak)


Самі пакетитики виробляє Японія, з спеціального високоякісного фільтраційного багатошарового паперу, зробленого з натуральної целюлози, який не піддається додатковому відбілюванню або застосуванню шкідливих речовин.

Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава

Дріп-каву просто приготувати і практично в будь-яких умовах. На роботі, коли недостатньо часу та приладдя, або подорожі. Все що необхідно для приготування запашної заварної натуральної кави, це філіжанка та термос з окропом.


Спосіб заварювання кави у дріп-пакетах 

Як правило, для приготування дріп-кави використовують ємність 100-150 мілілітрів, яку заповнюють водою на три чверті. Проте у різних виробників можуть бути свої рекомендації щодо об’єму чашки, температури окропу тощо. Тому завжди звертайте увагу на інструкцію на зворотньому боці пакетика.

Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава
Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава

Спосіб заварювання кави у дріп-пакетах дуже простий і не потребує багато зусиль.

Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава

●   Закип'ятіть воду. Вам потрібен окріп 90–95ºС.

●   Візьміть звичайну, не надто широку філіжанку. Розкрийте пакетик з кавою і закріпіть його на краю чашки за допомогою зручних паперових "ручок".

Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава
Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава

●  Влийте невелику кількість окропу у пакетик, ледь змочивши каву, і залиште її у такому стані на 20-25 секунд. Цього часу цілком достатньо, щоб зігріта водою кава "прокинулась" і в подальшому значно краще віддавала у напій різноманітні кавові елементи: жири, вуглеводи, білки, мікроелементи і т. ін.

Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава
Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава

     Наливати окріп у пакетик потрібно повільно рухами по колу

●  Повільними рухами по колу тонким струмком вливайте окріп у пакетик. Зачекайте, поки вода з першого протоку виллється повністю в чашку. Потім так само, не поспішаючи, повторіть процедуру, поки чашка заповниться на три чверті.

Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава
Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава

●   Після цього обов'язково дайте каві настоятися протягом 3-4 хвилин.

    Кава готова.

Схоже

Коментарі