Кава у фільтр-пакеті, або дріп-пакеті чи дріп-кава - це натуральна кава у порційному фільтр-пакеті для приготування напою проточним шляхом. Для приготування кави, знадобиться філіжанка невеликого розміру та окріп.
Дріп-кава, це способ заварювання натуральної кави. Такий процес приготування, робить його не складнішим за заварювання пакетика чаю.
Також читайте: Прилади та види приготування кави
Також читайте: Кава Копі Лувак (Kopi luwak)
Самі пакетитики виробляє Японія, з спеціального високоякісного фільтраційного багатошарового паперу, зробленого з натуральної целюлози, який не піддається додатковому відбілюванню або застосуванню шкідливих речовин.
Дріп-каву просто приготувати і практично в будь-яких умовах. На роботі, коли недостатньо часу та приладдя, або подорожі. Все що необхідно для приготування запашної заварної натуральної кави, це філіжанка та термос з окропом.
Спосіб заварювання кави у дріп-пакетах
Як правило, для приготування дріп-кави використовують ємність 100-150 мілілітрів, яку заповнюють водою на три чверті. Проте у різних виробників можуть бути свої рекомендації щодо об’єму чашки, температури окропу тощо. Тому завжди звертайте увагу на інструкцію на зворотньому боці пакетика.
|
Спосіб заварювання кави у дріп-пакетах дуже простий і не потребує багато зусиль.
● Закип'ятіть воду. Вам потрібен окріп 90–95ºС.
● Візьміть звичайну, не надто широку філіжанку. Розкрийте пакетик з кавою і закріпіть його на краю чашки за допомогою зручних паперових "ручок".
● Влийте невелику кількість окропу у пакетик, ледь змочивши каву, і залиште її у такому стані на 20-25 секунд. Цього часу цілком достатньо, щоб зігріта водою кава "прокинулась" і в подальшому значно краще віддавала у напій різноманітні кавові елементи: жири, вуглеводи, білки, мікроелементи і т. ін.
Наливати окріп у пакетик потрібно повільно рухами по колу
● Повільними рухами по колу тонким струмком вливайте окріп у пакетик. Зачекайте, поки вода з першого протоку виллється повністю в чашку. Потім так само, не поспішаючи, повторіть процедуру, поки чашка заповниться на три чверті.
|
● Після цього обов'язково дайте каві настоятися протягом 3-4 хвилин.
Кава готова.
Коментарі
Дописати коментар