Приготувати йогурт без закваски

Приготувати йогурт без закваски

Закваска для йогурту містить живі бактерії, які перетворюють молоко в йогурт. Перетворюючи лактозу в молочну кислоту. Це сквашує молоко, що робить його густішим і надає йому особливий смак.

Інгредієнти

●  Молоко - 4 склянки - 700 мл.
●  Лимонна кислота - 1/4 ч. л.

Приготування

    1. Закип'ятіть молоко і дайте йому охолонути.
    2. Видаліть пінку, яка утворюється на поверхні молока.
    3. Налийте 2 столові ложки теплого молока в невелику миску і додайте лимонну кислоту. Перемішайте, поки вона повністю не розчиниться.
    4. Додайте цю суміш в кип'ячене молоко і перемішуйте протягом 2 хвилин. (Молоко має бути теплим.)
    5. Накрийте молоко кришкою і тримайте ємність в теплому місці протягом 12 годин.

Поради

●  Помішуйте молоко, щоб не пригорало.
●  Не чекайте поки кип'ячене молоко повністю охолоне. Воно має бути досить теплим.

Також читайте:   Домашній йогурт за 12 годин в будь-якій кількості (найпростіший рецепт)

Помилки, яких слід уникати при приготуванні домашнього йогурту

Дотримуйтесь цих порад.

●  Не струшуйте контейнер постійно і не відкривайте його, щоб перевірити, чи застиг йогурт. Краще ферментуватися йогурт залишити на ніч. Приготувавши молоко з закваскою безпосередньо перед цим.
●  Якщо ви хочете використати духовку, як інкубатор, не ставте у гарячу духовку. Високі температури вб'ють більшість корисних бактерій.
●  Молоко, має бути якомога свіжішим. Не використовуйте молоко, яке простояло в холодильнику кілька днів.
●  Якщо ви використовували пластикові контейнери, і йогурт погано загус, спробуйте скляні, сталеві або дерев'яні контейнери.
●  Збережіть кілька ложок готового йогурту, як стартову культуру для наступної партії, щоб заощадити час.
●  Навіть якщо молоко пастеризоване, обов'язково закип'ятіть його. Не додавайте закваску у гаряче молоко.

За матеріалами: yogurtnerd.com




Схоже

Коментарі