Швидкі способи приготування згущеного молока та вареного згущеного молока

Швидкі способи приготування згущеного молока та вареного згущеного молока

Згущене молоко (а ще: згущівка, згущенка, згущонка, згущик) — це концентрований висококалорійний молочний продукт, отриманий зі свіжого молока і вершків шляхом згущення та консервування його цукром або стерилізацією.

В СРСР промислове виробництво молочних консервів почалося з «нуля» — на купленому в США устаткуванні — в 1932 році.

Варене згущене молоко виготовляють шляхом зварювання (тепловим обробленням) консервованого згущеного молока з цукром.

В України діють такі стандарти виробництва згущеного молока.

    ДСТУ 4274:2003 Молоко незбиране згущене з цукром;
    ДСТУ 4275:2003 Молоко незбиране згущене з цукром та какао.

Якщо на упаковці зазначено виготовлення за ДСТУ, то воно має відповідати стандарту, і не містити - жирів, згущувачів, барвників, підсолоджувачів чи консервантів. Винятково молочний продукт з цукром.

Виробництво «незбираного згущеного молока» з цукром складається з:

    Підготовки молока та його пастеризації;
    Згущення;
    Додавання цукрового сиропу;
    Охолодження і фасування.


За ТУ, виробник сам визначає склад продукту.

Тож існує згущенка де молочний жир, частково або повністю, підміняють рослинним. Використовують соєвє молоко, барвник діоксиду титану E171, цукрозамінники (ацесульфам калію Е950, аспартам Е951 і сахарин Е954) та інші речовини з індексами Е.

Якщо хочете бути впевнені в якості продукту, зробити його можна самому. З сировини, в якості якої ви впевнені.

ШВИДКИЙ СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ ЗГУЩЕНОГО МОЛОКА.


Інгредієнти:

  • 200 мл молока
  • 20 г масла вершкового
  • 200 г цукру (або цукрової пудри)


Приготування:

―  Візьміть глибоку каструлю. Тому що буде сильно підійматися піна.
―  Змішайте всі інгредієнти в каструлі.


Щоб маса не збігла, можна покласти на каструлю ложку. Але все одно слідкуйте за процесом приготування.

Швидкі способи приготування згущеного молока та вареного згущеного молока


―  Доведіть до кипіння на повільному вогні.
―  Як тільки закипить, збільшить вогонь і уварюйте рівно 10 хвилин. Вийде рідка маса, яка потім загусне.
―  Вимикайте, охолоджуйте.
―  Переливайте у банку та зберігайте у холодильнику.


Примітка:

В залежності від кількості, час приготування буде відрізнятися. Тож треба слідкувати за консистенцією, та не перетримати на вогні. Має випаритися волога, піна спаде, утвориться стійка піна.

Швидкі способи приготування згущеного молока та вареного згущеного молока


ВАРЕНЕ ЗГУЩЕНЕ МОЛОКО


Варене згущене молоко подібне до десерту дульсе-де-лече. Традиційний латиноамериканський десерт з карамелізованого молока. А в Аргентині, де він дуже популярний, 11 жовтня, святкують день дульсе-де-лече.

Дульсе-де-лече виготовляють з молока, переважно коров'ячого, шляхом повільного нагрівання. Також відомий спосіб приготування, шляхом варіння згущеного молока на водяній бані.

В різних країнах дульсе-де-лече відоме за назвами: варене згущене молоко, іриска; мілк-карамел; конфітюр-де-ле; манхарбланко; манхар; фангіто; кахета; больйо-де-лече; арекіпе.

Ось швидкий спосіб приготувати варене згущене молоко.


Також читайте:   Солона карамель від П'єра Ерме


Варене згущене молоко в мікрохвильовці.


Приготувати згущенку у мікрохвильовці - швидко та просто. Але треба знати декілька хитрощів.

―  Знадобиться скляна або керамічна миска. Пластикова не підійде.

―  Миску зі згущенкою ставте у мікрохвильовку на 2 хвилини при потужності 700 Вт.

―  Через кожні 2 хвилини діставайте миску та перемішуйте згущенку. В цілому, потрібно діставати та перемішувати 4 рази. Приготування займає 8 хвилин у мікрохвильовці.


В такий спосіб можна довести до бажаного кольору та консистенції, виймаючи згущенку кожні 2 хвилини.

ВІДЕО ЗА ТЕМОЮ:




Схоже

Коментарі