Що таке шоколадний екстракт
Шоколадний екстракт - це ароматизатор, отриманий шляхом замочування какао-бобів в спирті. Отримана рідина являє собою темно-коричневий, гострий екстракт. Шоколадний екстракт використовується, щоб допомогти підсилити смак тортів, печива, морозива, лікерів, десертів, будь-який рецепт де в інгредієнтах є шоколад. Можете використовувати його в якості заміни шоколаду, але його основна мета додати глибину рецептам, де використовується шоколад.
На приготування екстракту знадобиться від 6 місяців до року, тож треба потурбуватись заздалегідь.
Також читайте: Переклад мір
Шоколадний екстракт з какао-бобів
Інгредієнти
● 1/2 стакана подрібнених сирих какао-бобів (нібси). Які можна купити цілими та очистити їх самим, або купити попередньо очищені какао-боби (які є органічним продуктом).
● 240 мл горілки (бурбону або рому).
Приготування
● Обережно подрібніть какао-боби, щоб допомогти їм вивільнити свій аромат. Цей крок є необов'язковим, але він прискорює процес дозрівання екстракту. Трішечки їх придавіть.
● Залийте боби горілкою (бурбоном/ромом). Герметично закрийте банку і гарно струсить.
● Зберігайте у темній шафі не менше трьох місяців, час від часу струшуючи.
● Коли екстракт досягне глибини аромату, який вам до вподоби (процес, може зайняти до шести місяців залежно від ваших уподобань) - процідіть. Чим довше настоюється, тим насиченіший смак набуває.
● Коли екстракт настоявся, поставте його на ніч у морозильну камеру. З ранку, зніміть жир, що зібрався зверху.
● Зберігати у темному місті.
Зберігається декілька років.
Також читайте: Як зробити кавовий екстракт
Шоколадний екстракт з какао-порошку
Інгредієнти
● 240 мл горілки
● 60 г какао порошку
Приготування
Какао-порошок потрібен високої якості, як можна темніше.
● У банку потрібного обсягу налийте горілку і ретельно розчиніть в ній какао.
● Банку щільно закупорити і поставити в темну шафу на 6-8 тижнів. Чим довше настоювати, тим більш насиченим вийде екстракт. Рекомендується настоювати до 10 місяців.
● Кожні 3-4 дні екстракт потрібно злегка збовтувати.
● Потім процідити через кавовий фільтр, перелийте в невелику пляшку і використовуйте за призначенням.
Зберігати шоколадний екстракт можна нескінченно довго в шафі в щільно закритій тарі.
За матеріалами: mommypotamus.com, therumdiary.ru
Коментарі
Дописати коментар