Як зробити шоколадний екстракт

Як зробити шоколадний екстракт

Що таке шоколадний екстракт

Шоколадний екстракт - це ароматизатор, отриманий шляхом замочування какао-бобів в спирті. Отримана рідина являє собою темно-коричневий, гострий екстракт. Шоколадний екстракт використовується, щоб допомогти підсилити смак тортів, печива, морозива, лікерів, десертів, будь-який рецепт де в інгредієнтах є шоколад. Можете використовувати його в якості заміни шоколаду, але його основна мета додати глибину рецептам, де використовується шоколад.

На приготування екстракту знадобиться від 6 місяців до року, тож треба потурбуватись заздалегідь.

Також читайте:  Переклад мір

Шоколадний екстракт з какао-бобів

Як зробити шоколадний екстракт

Інгредієнти

●   1/2 стакана подрібнених сирих какао-бобів (нібси). Які можна купити цілими та очистити їх самим, або купити попередньо очищені какао-боби (які є органічним продуктом).
●   240 мл горілки (бурбону або рому).


Приготування

●   Обережно подрібніть какао-боби, щоб допомогти їм вивільнити свій аромат. Цей крок є необов'язковим, але він прискорює процес дозрівання екстракту. Трішечки їх придавіть.
●   Залийте боби горілкою (бурбоном/ромом). Герметично закрийте банку і гарно струсить.
●   Зберігайте у темній шафі не менше трьох місяців, час від часу струшуючи.
●   Коли екстракт досягне глибини аромату, який вам до вподоби (процес, може зайняти до шести місяців залежно від ваших уподобань) - процідіть. Чим довше настоюється, тим насиченіший смак набуває.
●   Коли екстракт настоявся, поставте його на ніч у морозильну камеру. З ранку, зніміть жир, що зібрався зверху.
●   Зберігати у темному місті.

Зберігається декілька років.

Також читайте:  Як зробити кавовий екстракт

Шоколадний екстракт з какао-порошку

Як зробити шоколадний екстракт

Інгредієнти

●    240 мл горілки
●    60 г какао порошку

Приготування

Какао-порошок потрібен високої якості, як можна темніше.

●   У банку потрібного обсягу налийте горілку і ретельно розчиніть в ній какао. 
●   Банку щільно закупорити і поставити в темну шафу на 6-8 тижнів. Чим довше настоювати, тим більш насиченим вийде екстракт. Рекомендується настоювати до 10 місяців. 
●   Кожні 3-4 дні екстракт потрібно злегка збовтувати.
●   Потім процідити через кавовий фільтр, перелийте в невелику пляшку і використовуйте за призначенням.

Зберігати шоколадний екстракт можна нескінченно довго в шафі в щільно закритій тарі.


За матеріалами: mommypotamus.com, therumdiary.ru

Схоже

Коментарі