Домашне ігристе вино, "шампанське"

Домашне ігристе вино, шампанське

Ігристе вино - це вино зі значним вмістом вуглекислого газу, що робить його ігристим. Ігристість утворюється в результаті природного бродіння чи в пляшці, як при традиційному методі, чи у великому резервуарі, призначеному для витримування тиску (як в процесі шарма), або в результаті простого уприскування вуглекислого газу в деякі більш дешеві ігристі вина.


Також читайте:   Шампанське Просекко. Яка різниця між "Шампанським" та "Просекко"


ДОМАШНЄ БІЛЕ ІГРИСТЕ ВИНО

Інгредієнти:

●   Вода
●   Цукор
●   Дріжджі
●   Пляшки з під ігристого, корок

Спосіб приготування:

─   Змішайте у великій каструлі воду та цукор в пропорціях 7:1, підігрійте, щоб розчинився цукор та остудіть.
─   Влийте на літр суміші - 10 г. дріжджів. Дочекайтеся початку бродіння (дві-три години) і розлийте суміш по пляшках з під "шампанського", ігристого вина.
─   До кожної пляшки додайте цукру за смаком і по декілька крапель лимонної есенції або розчину лимонної кислоти.
─   Закоркуйте пляшку, зав'яжіть корок дротом і навіть засмолить.
─  Поставте в льох або холодильник.
Через місяць ігристе вино запіниться і його можна вживати.


Також читайте:   Домашні дріжджі на пиві


ЯБЛУЧНЕ ІГРИСТЕ ВИНО

Інгредієнти:

●   Яблука
●   Цукор
●   Горілка
●   Пляшки з під ігристого, корки

Спосіб приготування:

─  Вичавіть 1 літр соку кислих і солодких яблук.
─  Окремо розведіть у 2 літрах води 0,5 кг цукру та кип'ятіть 1 годину на повільному вогні. 
─  Остудіть і змішайте з яблучним соком.
─  Розлийте у 3 пляшки з під шампанського, закрийте паперовим корком і поставте у холодильник в холодне місце.
─  Через тиждень влийте до кожної пляшки по 50 г. горілки і міцно закоркуйте дерев'яним корком (якщо можливо засмолить).
─  Помістіть у прохолодне місце або в льох на 3 місяці. Після 3 місяців ігристе вино готово для вживання.


Також читайте:   Ігристе вино. Українське виробництво. Артвайнері



НАДМІРНЕ ВЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКОДИТЬ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю


Схоже

Коментарі