Ігристе вино - це вино зі значним вмістом вуглекислого газу, що робить його ігристим. Ігристість утворюється в результаті природного бродіння чи в пляшці, як при традиційному методі, чи у великому резервуарі, призначеному для витримування тиску (як в процесі шарма), або в результаті простого уприскування вуглекислого газу в деякі більш дешеві ігристі вина.
Також читайте: Шампанське Просекко. Яка різниця між "Шампанським" та "Просекко"
ДОМАШНЄ БІЛЕ ІГРИСТЕ ВИНО
Інгредієнти:
● Вода
● Цукор
● Дріжджі
● Лимонна есенція або лимонна кислота
● Пляшки з під ігристого, корок
Спосіб приготування:
─ Змішайте у великій каструлі воду та цукор в пропорціях 7:1, підігрійте, щоб розчинився цукор та остудіть.
─ Влийте на літр суміші - 10 г. дріжджів. Дочекайтеся початку бродіння (дві-три години) і розлийте суміш по пляшках з під "шампанського", ігристого вина.
─ До кожної пляшки додайте цукру за смаком і по декілька крапель лимонної есенції або розчину лимонної кислоти.
─ Закоркуйте пляшку, зав'яжіть корок дротом і навіть засмолить.
─ Поставте в льох або холодильник.
Через місяць ігристе вино запіниться і його можна вживати.
Також читайте: Домашні дріжджі на пиві
ЯБЛУЧНЕ ІГРИСТЕ ВИНО
Інгредієнти:
● Яблука
● Цукор
● Горілка
● Пляшки з під ігристого, корки
Спосіб приготування:
─ Вичавіть 1 літр соку кислих і солодких яблук.
─ Окремо розведіть у 2 літрах води 0,5 кг цукру та кип'ятіть 1 годину на повільному вогні.
─ Остудіть і змішайте з яблучним соком.
─ Розлийте у 3 пляшки з під шампанського, закрийте паперовим корком і поставте у холодильник в холодне місце.
─ Через тиждень влийте до кожної пляшки по 50 г. горілки і міцно закоркуйте дерев'яним корком (якщо можливо засмолить).
─ Помістіть у прохолодне місце або в льох на 3 місяці. Після 3 місяців ігристе вино готово для вживання.
Також читайте: Ігристе вино. Українське виробництво. Артвайнері
● Пляшки з під ігристого, корок
Спосіб приготування:
─ Змішайте у великій каструлі воду та цукор в пропорціях 7:1, підігрійте, щоб розчинився цукор та остудіть.
─ Влийте на літр суміші - 10 г. дріжджів. Дочекайтеся початку бродіння (дві-три години) і розлийте суміш по пляшках з під "шампанського", ігристого вина.
─ До кожної пляшки додайте цукру за смаком і по декілька крапель лимонної есенції або розчину лимонної кислоти.
─ Закоркуйте пляшку, зав'яжіть корок дротом і навіть засмолить.
─ Поставте в льох або холодильник.
Через місяць ігристе вино запіниться і його можна вживати.
Також читайте: Домашні дріжджі на пиві
ЯБЛУЧНЕ ІГРИСТЕ ВИНО
Інгредієнти:
● Яблука
● Цукор
● Горілка
● Пляшки з під ігристого, корки
Спосіб приготування:
─ Вичавіть 1 літр соку кислих і солодких яблук.
─ Окремо розведіть у 2 літрах води 0,5 кг цукру та кип'ятіть 1 годину на повільному вогні.
─ Остудіть і змішайте з яблучним соком.
─ Розлийте у 3 пляшки з під шампанського, закрийте паперовим корком і поставте у холодильник в холодне місце.
─ Через тиждень влийте до кожної пляшки по 50 г. горілки і міцно закоркуйте дерев'яним корком (якщо можливо засмолить).
─ Помістіть у прохолодне місце або в льох на 3 місяці. Після 3 місяців ігристе вино готово для вживання.
Також читайте: Ігристе вино. Українське виробництво. Артвайнері
НАДМІРНЕ ВЖИВАННЯ
АЛКОГОЛЮ ШКОДИТЬ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю
Коментарі
Дописати коментар