Повітряний рис, як приготувати вдома

Повітряний рис, як приготувати вдома


Повітряний рис застосовують в кондитерських виробах (шоколаді, цукерках, печиві, жувальних гумках), продуктах дитячого та дієтичного харчування, овочевих консервах і харчових концентратах, у складі готових сніданків і сухих сумішей і т. ін. крім того, помел повітряного рису застосовують для збагачення продуктів харчування фізіологічно функціональними харчовими інгредієнтами.

У промисловому виробництві повітряний рис виготовляють шляхом нагрівання рисових зерен під високим тиском з паром.  Винайшов метод американець Олександр П. Андерсон, який наткнувся на "спучення", намагаючись визначити вміст води в одній гранулі крохмалю в 1904 році. Зерно доводиться до потрібного рівня вологості і нагнітається до певного тиску. Коли тиск вивільняють, тиск, що зберігається всередині ядра, змушує його роздуватися. Таким методом виробляється повітряний рис, який має губчасту текстуру.

Також повітряний рис виготовляють з рисового тіста. Такий метод також використовують для виробництва рисових пластівців для сніданків, а також хрусткого рису, використовуваного в батончиках Lion, Nestlé Crunch і подібних шоколадних батончиках.

В Індії, Бангладеш і Непалі зазвичай використовують - в пластівцях для сніданку або закусках, і служать популярною вуличною їжею.

Також читайте:   Цікавий прилад "Китайська варильна поверхня"

В індійському субконтиненті виробляють повітряний рис шляхом нагрівання пропареного рису в караї або воке, наповненому гарячою сіллю або піском. Техніка, відома як смаження гарячою сіллю - сіль або пісок нагрівають в сковороді, поки він не стане досить гарячим (близько 250 °C). Пропарений або висушений заздалегідь рис додають до нагрітої сковороди і перемішують. Спучення починається майже відразу і завершується в лічені секунди, а потім рис вичерпується металевим ситом і охолоджується. Сіль або пісок, природно, темніє, оскільки він покривається карбонізованим порошком від обсмажуваної їжі.



Приготувати повітряний рис




Щоб приготувати повітряний рис знадобиться:

Інгредієнти:
  • Рис круглозерний
  • Вода
  • Рослинна олія
―  Відваріть рис у великій кількості води 20-25 хвилин. Відкиньте на друшляк, дайте воді стекти. Серветкою підсушить рис.

Повітряний рис, як приготувати вдома
Світлина druzy.com.ua

―  Розподіліть рис тонким шаром, по деці, яка покрита пекарським папером. Відправте у духовку, попередньо розігріту до 80 °С на 1.5 – 2 години. Важливо щоб рис повністю висох. Якщо потрібно, розламайте кульки рису та відправте у духовку далі підсихати.

Повітряний рис, як приготувати вдома
Світлина druzy.com.ua

―  Розігрійте масло до 191 °C (375 °F).
Додайте кілька зерен рису, щоб перевірити температуру масла. Киньте у масло кілька сухих рисових зерен. Якщо масло готове, то рис повинен миттєво спучитися. Якщо рис набухає більше 10-15 секунд, нагрівайте масло далі. Але не перегрійте, щоб воно не згоріло.

Повітряний рис, як приготувати вдома
Світлина druzy.com.ua

―  Потроху додавайте рис. Рис відразу почне розбухати і спливати.

―  Дістаньте шумівкою і покладіть на серветку, щоб видалити зайвий жир. Теж саме, зробити з наступними партіями.

―  Готово.

Повітряний рис, як приготувати вдома
Світлина michaellaskitchen.com

З повітряного рису можна приготувати батончики. Змішуючи повітряний рис з медом, сахарним сиропом, шоколадом з вершовим маслом.

Можна додавати до різних блюд.

Також читайте:  Вітаміни та мікроелементи в організмі людини

Рис багатий: крохмалем, вітамінами В1, В2, В3, В5, В6, В9, РР і Е, амінокислотами, мікроелементами (калій, кальцій, марганець, фосфор, магній, натрій, сірка, цинк), мінералами (залізо, йод, селен).
Чим менше зерно обробляють, тим більше користі залишається в його складі.
У рисі присутні складні вуглеводи, завдяки чому людина забезпечена довготривалим припливом енергії.
Не містить глютену.






Схоже

Коментарі