Кухонний прилад ”Аерогриль”

Кухонний прилад ”Аерогриль”

Аерогриль

Побутовий електроприлад, який готує їжу за допомогою потоків гарячого повітря, яке циркулює в ємності.

Кухонний прилад ”Аерогриль”

Здатний замінити:
  • плиту,
  • мікрохвильову піч,
  • духовку,
  • пароварку,
  • тостер,
  • електрошашличницю,
  • мангал,
  • фритюрницю,
  • йогуртницю,
  • сушарку для фруктів та овочів,
  • стерилізатор банок для консервування.

Кухонний прилад ”Аерогриль”

Є моделі з модулем для перемішування. 

Кухонний прилад ”Аерогриль”
За допомогою аерогриля можна:
  • смажити м'ясо та рибу,
  • запікати,
  • варити і готувати на пару, 
  • розігрівати,
  • розморожувати,
  • робити випічку,
  • стерилізувати банки,
  • обсмажувати насіння,
  • сушити фрукти і ягоди,
  • розігрівати готову їжу.
  • Всередину ємності можна поміщати посуд з будь-якого термостійкого матеріалу, завдяки чому можна готувати перші страви, каші і печеню в горщиках.
Кухонний прилад ”Аерогриль”

Принцип роботи

Аерогриль розподіляє гаряче повітря рівномірно по ємності, їжа нагрівається рівномірно за більш короткий час, і при більш низькій температурі ніж у звичайній печі. Приготування відбувається без масла та жиру, що виключає утворення канцерогенів в порівнянні зі смаженням на сковороді.

Кухонний прилад ”Аерогриль”

Історія

Перша конвекційна піч з вентилятором для циркуляції повітря була винайдена у 1914 році, але ніколи не запускалася комерційно.

Кухонний прилад ”Аерогриль”

Першою конвекційною піччю, що широко використовувалася, була Maxson Whirlwind Oven, винайдена у 1945 році. У продажі з'явився у 1967 р.

Аерогриль, конвекційна піч (англ. «convection oven») була розроблена у США в середині 80-х років, як реалізація ідеї створення приладу для приготування смачних страв «гриль». У 1996 р. Петербурзька компанія "Сім пагорбів" («Hotter»), випустила пристрій під назвою аерогриль, яке стало назвою усіх приладів такого класу.

Також дивіться:   Цікавий прилад "Dash Compact Air Fryer"

Будова аерогрилю

Аерогриль - складається з кришки з електронагрівачем та вентилятора, панеллю керування, та ємності, зазвичай скляної. Кришки бувають відкидними та знімними.

Кухонний прилад ”Аерогриль”

Зі знімною кришкою можна приготувати у любому жароміцному посуді.


Аерогрилі можуть бути механічними або електронними. Буває два види нагрівальних елементів – металеві ТЕНи або галогенні лампи.

Пристрої з ТЕНом коштують дорожче, ніж з лампами, і прилад буде нагріватися повільніше. Але термін служби такого нагрівального елементу складе близько восьми років і більше.

Кухонний прилад ”Аерогриль”

Галогенний нагрівач, який більш екологічний (скло не схильне до окиснення і корозії), має менший ресурс роботи. У процесі використання на неї потраплятимуть бризки жиру та шматочки їжі, і в цих місцях поверхня нагрівального елементу прогоратимє. Однак галогенові лампи не окислюються, як метал, швидше нагріваються і більш дбайливо обробляють продукти.

Аксесуарами до аерогрилю можуть бути, наприклад:

Кухонний прилад ”Аерогриль”

  • решітки,
  • шампури,
  • плоскі металеві тарілки-лотки,
  • щипці для зняття гарячих решіток та піддонів,
  • додаткові кільця для збільшення корисного об’єму чаші
Кухонний прилад ”Аерогриль”

Решітки-підставки для аерогрилю, дозволяють розділити робочий простір всередині чаші на кілька рівнів, що дозволяє готувати одночасно декілька страв. А з допомогою металевого кільця, можна збільшити обсяг скляної ємності. Для знімних кришок є підставки та килимки.






Схоже

Коментарі