Фільтри для кави - це фільтри, які затримують гущу, щоб вона не потрапляла до кави. Найчастіше такі фільтри виготовляються з паперу, але бувають і такі, які складаються з порцеляни, сталі та пластику.
Вперше фільтр для кави мав форму воронки і зроблений з промокашки, вирваною із зошита свого сина 35-річної домогосподаркою. Цей саморобний фільтр вона вкладала в горщик з отворами. У 1908 році такий винахід отримав патент. Тоді ця жінка, яку звали Соф'ян Мелліті, разом зі своїм чоловіком заснували компанію по виробництву такої корисної моделі, як фільтри для кави.
До цього винаходу були відомі інші способи затримування - металеві пристосування і керамічні. Ще були моменти, коли для фільтрації кави використовували полотно.
Що стосується паперових фільтрів, то вони бувають різного кольору і величини. Якщо маленькі, то вони підходять для однієї чашки, а великі можна використовувати для приготування великої кількості кави. Фільтри для кави також використовуються для фільтраційних кавоварок. Споживання кави в усьому світі постійно зростає. Все більше людей використовують для заварювання кави фільтри.
Історична довідка
Вперше фільтр кави виробила бельгійська компанія 50 років тому. Це дуже зручно, так як немає необхідності використовувати кавоварку. Кава вже упакована в фільтр, потрібно тільки надіти насадку на чашку, в яку будете робити каву, вкласти в насадку фільтр з кавою і залити водою. Фільтр влаштований так, що гаряча вода, пройшовши через фільтр, потрапляє в чашку вже у вигляді кавового напою. Такий фільтр дуже зручний в офісі, на роботі, так як не завжди є кавоварка під рукою і постійно немає часу на приготування напою. А, завдяки фільтру з кавою потрібно тільки залити гарячою водою і він готовий.
Що стосується популярності, то фільтр кави є найпоширенішим способом заварювання кави в світі. Цей спосіб навіть більш популярний, ніж кава еспресо, приготовлений на піску в турці. Більше половини всієї кави на планеті заварюється саме таким методом. Особливо такий спосіб користується попитом в Латинській Америці і США. Саме тому фільтр каву часто називають кава американо.
Причина популярності кавових фільтрів
Чому ж фільтр кава така популярна. Все через простоту приготування і приготування відразу у великих обсягах. Фільтр кава затребувана в готелях, на підприємствах - там, де потрібно напоїти велику кількість людей. Американо часто використовують в Фаст фудах.
Подається фільтр кава в циліндричних чашках об'ємом 150-200 мілілітрів. Якщо ви ще маєте кавоварку для фільтр кави, то приготувати його вам буде дуже просто. Саме через простоту приготування кава американо така популярна. До складу фільтру входить суміш з робусти і арабіки, які мають слабку або середньо обсмажені зерна. Що стосується помелу, то найкраще використовувати середній або великий помел. Якщо купуєте фільтр каву, то варто звернути увагу на упаковку, так як деякі підходять тільки для кавоварок, а інші для заварювання в чашці. Виробники такої кави вказують на упаковці, що така кава підходить для фільтр-кавоварок - це емблема з намальованою кавоваркою.
Наприклад, фільтри для кави компанії Топ Хауз виробляються в Фінляндії з особливо чистої мікропористої фільтрованого паперу. Такий папір не відбілюється перед виготовленням фільтрів. Такі фільтри призначені для будь-яких капсульних кавоварок з конусними фільтрами.
Також читайте: Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава
Приготування кави з фільтром
Приготування кави в кавоварці з фільтром не займе багато часу. Для початку потрібно залити холодну воду. Якщо використовуються одноразові фільтри, то найкраще вибрати білого кольору, так як жовті виготовлені з целюлози і мають присмак. Якщо ж в вашої кавоварці є багаторазовий фільтр, то перед приготуванням кави необхідно його очистити. Якщо довгий час не чистити фільтр, то сітка засмічується і відчувається неприємний прогірклий присмак, через що кава виходить не такою смачною. Засипати в кавник слід кави грубого помелу в пропорції 10 столових ложок на літр води. Варто звернути увагу на те, скільки води вміщує в себе тримач для фільтру. Якщо ж не долити або перелити воду, то кава вийде не настільки ароматною і смачною. Спочатку потужний струмінь зволожить усю каву, вона настоїться кілька секунд і почне надходити в ємність пристрою. Тільки слід почекати, щоб уся кава заварилася. Розливати каву по чашках потрібно також по-особливому. Перед тим, як наливати каву, чашки потрібно підігріти і висушити. Якщо налити каву в холодну чашку, то віна може втратити свій смак і аромат.
Приготована кава в кавоварці з фільтром може зберігатися теплою протягом трьох годин. Краще випити її за цей час або заварювати стільки, скільки можете випити, так як після повторного нагрівання у кави зникають всі смакові і ароматичні якості.
Джерело: coffemanka.ru
Фото:
Вперше фільтр для кави мав форму воронки і зроблений з промокашки, вирваною із зошита свого сина 35-річної домогосподаркою. Цей саморобний фільтр вона вкладала в горщик з отворами. У 1908 році такий винахід отримав патент. Тоді ця жінка, яку звали Соф'ян Мелліті, разом зі своїм чоловіком заснували компанію по виробництву такої корисної моделі, як фільтри для кави.
До цього винаходу були відомі інші способи затримування - металеві пристосування і керамічні. Ще були моменти, коли для фільтрації кави використовували полотно.
Що стосується паперових фільтрів, то вони бувають різного кольору і величини. Якщо маленькі, то вони підходять для однієї чашки, а великі можна використовувати для приготування великої кількості кави. Фільтри для кави також використовуються для фільтраційних кавоварок. Споживання кави в усьому світі постійно зростає. Все більше людей використовують для заварювання кави фільтри.
Історична довідка
Вперше фільтр кави виробила бельгійська компанія 50 років тому. Це дуже зручно, так як немає необхідності використовувати кавоварку. Кава вже упакована в фільтр, потрібно тільки надіти насадку на чашку, в яку будете робити каву, вкласти в насадку фільтр з кавою і залити водою. Фільтр влаштований так, що гаряча вода, пройшовши через фільтр, потрапляє в чашку вже у вигляді кавового напою. Такий фільтр дуже зручний в офісі, на роботі, так як не завжди є кавоварка під рукою і постійно немає часу на приготування напою. А, завдяки фільтру з кавою потрібно тільки залити гарячою водою і він готовий.
Що стосується популярності, то фільтр кави є найпоширенішим способом заварювання кави в світі. Цей спосіб навіть більш популярний, ніж кава еспресо, приготовлений на піску в турці. Більше половини всієї кави на планеті заварюється саме таким методом. Особливо такий спосіб користується попитом в Латинській Америці і США. Саме тому фільтр каву часто називають кава американо.
Причина популярності кавових фільтрів
Чому ж фільтр кава така популярна. Все через простоту приготування і приготування відразу у великих обсягах. Фільтр кава затребувана в готелях, на підприємствах - там, де потрібно напоїти велику кількість людей. Американо часто використовують в Фаст фудах.
Подається фільтр кава в циліндричних чашках об'ємом 150-200 мілілітрів. Якщо ви ще маєте кавоварку для фільтр кави, то приготувати його вам буде дуже просто. Саме через простоту приготування кава американо така популярна. До складу фільтру входить суміш з робусти і арабіки, які мають слабку або середньо обсмажені зерна. Що стосується помелу, то найкраще використовувати середній або великий помел. Якщо купуєте фільтр каву, то варто звернути увагу на упаковку, так як деякі підходять тільки для кавоварок, а інші для заварювання в чашці. Виробники такої кави вказують на упаковці, що така кава підходить для фільтр-кавоварок - це емблема з намальованою кавоваркою.
Наприклад, фільтри для кави компанії Топ Хауз виробляються в Фінляндії з особливо чистої мікропористої фільтрованого паперу. Такий папір не відбілюється перед виготовленням фільтрів. Такі фільтри призначені для будь-яких капсульних кавоварок з конусними фільтрами.
Також читайте: Кава натуральна у фільтр-пакеті, або дріп-кава
Приготування кави з фільтром
Приготування кави в кавоварці з фільтром не займе багато часу. Для початку потрібно залити холодну воду. Якщо використовуються одноразові фільтри, то найкраще вибрати білого кольору, так як жовті виготовлені з целюлози і мають присмак. Якщо ж в вашої кавоварці є багаторазовий фільтр, то перед приготуванням кави необхідно його очистити. Якщо довгий час не чистити фільтр, то сітка засмічується і відчувається неприємний прогірклий присмак, через що кава виходить не такою смачною. Засипати в кавник слід кави грубого помелу в пропорції 10 столових ложок на літр води. Варто звернути увагу на те, скільки води вміщує в себе тримач для фільтру. Якщо ж не долити або перелити воду, то кава вийде не настільки ароматною і смачною. Спочатку потужний струмінь зволожить усю каву, вона настоїться кілька секунд і почне надходити в ємність пристрою. Тільки слід почекати, щоб уся кава заварилася. Розливати каву по чашках потрібно також по-особливому. Перед тим, як наливати каву, чашки потрібно підігріти і висушити. Якщо налити каву в холодну чашку, то віна може втратити свій смак і аромат.
Приготована кава в кавоварці з фільтром може зберігатися теплою протягом трьох годин. Краще випити її за цей час або заварювати стільки, скільки можете випити, так як після повторного нагрівання у кави зникають всі смакові і ароматичні якості.
Джерело: coffemanka.ru
Фото:
Коментарі
Дописати коментар