Так як вона виходить дуже густою, то ідеально підходить для начинки в макаруни, торти та інші десерти. Підійде як топінг до млинців і панкейків, до морозива і навіть у каші. Консистенція нагадує варене згущене молоко.
Солона карамель за рецептом П'єра Ерме
Складові:
- 300 г цукру,
- 65 г вершкового масла,
- 335 г вершків 33% жирності (замінюється якісної сметаною або сирковим сиром),
- сіль за смаком.
Цукор розділити на частини по 50 г, які будемо карамелізувати. Для цього беремо сотейник або каструлю з товстим дном, висипаємо перші 50 г і плавимо цукор до бурштинового кольору. Не мішаємо, тільки акуратно повертаємо і схиляємо сотейник в різні боки для того, щоб плавилося все однорідно.
Розтопилася перша частина - всипаємо туди ж, зверху другу і так, поки весь цукор не розтопиться. Головне, не перетримаєте, інакше готова карамель буде гірчити.
Коли цукор майже весь розтанув і карамелізувався, то на другу плиту ставимо нагріватися вершки. Гріємо майже до кипіння, тобто щоб були дуже гарячі, але не в якому разі не кип'ятіть, так як можуть згорнутися.
Цукор, який став насиченого відтінку, знімаємо з вогню і вводимо в нього масло, можна відразу кинути дрібку солі. Якщо додавати в кінці, то у готовій карамелі залишаться її кристалики. Якщо такого ефекту не хочете, то додавайте її на цьому етапи: відразу з маслом і орієнтуючись на свій смак, тобто обов'язково пробуйте і вводьте сіль поступово.
Тепер вводимо гарячі вершки в декілька заходів, кожен раз ретельно промішуючи до однорідності.
Ставимо знову на вогонь і варимо до 108 градусів або хвилин 6-8 на самому сильному вогні, при постійному кипінні.
Переливаємо в який-небудь посуд і залишаємо на ніч в холодильнику.
Відео:
Фото:
Джерело: cook-hobby.ru
Солона карамель за рецептом П'єра Ерме
Складові:
- 300 г цукру,
- 65 г вершкового масла,
- 335 г вершків 33% жирності (замінюється якісної сметаною або сирковим сиром),
- сіль за смаком.
Цукор розділити на частини по 50 г, які будемо карамелізувати. Для цього беремо сотейник або каструлю з товстим дном, висипаємо перші 50 г і плавимо цукор до бурштинового кольору. Не мішаємо, тільки акуратно повертаємо і схиляємо сотейник в різні боки для того, щоб плавилося все однорідно.
Розтопилася перша частина - всипаємо туди ж, зверху другу і так, поки весь цукор не розтопиться. Головне, не перетримаєте, інакше готова карамель буде гірчити.
Коли цукор майже весь розтанув і карамелізувався, то на другу плиту ставимо нагріватися вершки. Гріємо майже до кипіння, тобто щоб були дуже гарячі, але не в якому разі не кип'ятіть, так як можуть згорнутися.
Цукор, який став насиченого відтінку, знімаємо з вогню і вводимо в нього масло, можна відразу кинути дрібку солі. Якщо додавати в кінці, то у готовій карамелі залишаться її кристалики. Якщо такого ефекту не хочете, то додавайте її на цьому етапи: відразу з маслом і орієнтуючись на свій смак, тобто обов'язково пробуйте і вводьте сіль поступово.
Тепер вводимо гарячі вершки в декілька заходів, кожен раз ретельно промішуючи до однорідності.
Ставимо знову на вогонь і варимо до 108 градусів або хвилин 6-8 на самому сильному вогні, при постійному кипінні.
Переливаємо в який-небудь посуд і залишаємо на ніч в холодильнику.
Відео:
Фото:
| ||
Джерело: cook-hobby.ru
Коментарі
Дописати коментар