Три рецепта приготування тортів з вівсяних пластівців, в духовці та без випікання.
Вівсяні пластівці — це джерело вуглеводів, які підтримують рівень енергії людського організму без різких коливань, нормалізуючи рівень цукру в крові. Пластівці вівса містять велику кількість харчових волокон, сприяють зниженню концентрації холестерину в крові, покращують діяльність серця. Вітамін B1, що міститься в вівсяних пластівцях, супроводжує процеси вивільнення енергії. Вівсяні пластівці (вівсянка) також містять фосфор, який є необхідним для розвитку і зміцнення кісток і зубів. Пластівці багаті магнієм, який бере участь в процесі виробництва білка і вивільняє енергію з м'язів. У вівсі міститься дуже мало солі, тому дієта на основі вівсяних пластівців і вівса дозволяє уникнути розвитку гіпертонії (високого артеріального тиску).
Коржі з пластівців можна збирати в торти, або розрізати і їсти як батончики. Прикрашати та змащувати їх можна: кремом з масла і цукру, вареним згущеним молоком, варенням, джемом, арахісовою пастою.
Рецепт 1
Торт з вівсяних пластівців
Інгредієнти
- Яйця - 3 шт.
- Окріп - 3 ст. л
- Цукор - 150 г
- Борошно - 70 г
- Вівсяні пластівці - 80 г
- Какао - 1 ст. л
– Жовтки збити з половиною всього цукру і окропом до утворення густої піни.
– Білки збити окремо з іншим цукром.
– Збиті жовтки додати до збитих білків .
– Підсмажені вівсяні пластівці змішати з борошном.
– Підсмажені вівсяні пластівці змішані з борошном, всипати в отриману суміш і ретельно перемішати.
– Випікати в не дуже гарячій духовці.
– Коли торт охолоне, розрізати його, прокласти кремом, прикрасити.
Крем
– Розм'якшене масло змішати з цукровою пудрою та ваніліном.
Торт може бути з одного шару покритого кремом або варенням, або розрізати корж і зібрати торт з двох коржів, змастивши їх.
Також читайте: Солона карамель від П'єра Ерме
Рецепт 2
Торт з "Геркулесу"
Інгредієнти
- яйця - 2 шт
- маргарин - 100 г
- цукор - 1 склянка
- пластівці "Геркулес" - 2 склянки
– Підсушити вівсяні пластівці в духовці або на пательні.
– Розтерти яйця і розм'якшеним маслом або маргарином.
– Додати цукор і попередньо підсушені пластівці "геркулес".
– Додати сіль за смаком.
– Викласти у форму, на папір для випічки, і спекти при температурі близько 200°.
Змастити варенням або кремом.
Рецепт 3
Торт з вівсянки без випічки
- вівсянка - 600 гр.
- коричневий цукор - 100 гр.
- вершкове масло - 120 гр.
- ваніль - 1 ч. л
- шоколадні краплі - 100 гр.
- арахісова паста (або варене згущене молоко або густий джем) - 100 гр.
– На середньому вогні розтопити масло і додати цукор.
– Коли цукор розчиниться, додати ваніль і вівсянку і обсмажити 3 - 5 хвилин.
– В мікрохвильовці розтопити шоколад разом з арахісової пастою.
– Половину смаженої вівсянки добре утрамбувати у формі (20 на 20 або не більше ніж 23 на 23).
– Зверху вилити начинку (залишити 2 ст. л для прикраси зверху).
– Зверху викласти другий шар вівсянки і прикрасити кремом, що залишився.
– Поставити в холодильник на 2-3 години.
Коментарі
Дописати коментар