Просте і швидке приготування домашнього морозива.
Морозиво готується всього з двох інгредієнтів - це вершки та згущене молоко. При цьому вершки можна попередньо збити до загусання, а можна нічого не збивати - просто перемішати їх зі згущеним молоком і поставити в морозилку.
Морозиво по цьому рецепту не кристалізується, під час замерзання перемішувати його не треба, єдиний мінус - виходить занадто солодким.
Також читайте: Домашнє морозиво за 5 хвилин
Але якщо зменшити кількість згущеного молока, то морозиво трохи закристалізується, тому тут треба вибирати - або однорідне морозиво без кристаликів або солодкість.
Згущене молоко брати з маркуванням "без додавання рослинних олій", а вершки можна брати 20% або 30%. Але врахуйте, що морозиво на 30-ти процентних вершках вийде жирніше.
Пропорції такі:
- 1 частина згущеного молока,
- 1 частина вершків
Вершки треба збити до загусання (але не перевзбейте, а то утворюються масляні грудки), для цього вони повинні бути холодними, ємність, де будуть збиватися вершки і віночки теж краще заздалегідь помістити в холодильник, щоб охолодити.
Також читайте: Як обрати якісне морозиво
З'єднати вершки зі згущеним молоком, перемішати і поставити морозиво застигати в морозилку на ніч.
Джерело: bestrecept.pp.ua
Також читайте: Приготувати пломбір без вершків
Відео: