Для більшості кукурудза не прирівнюється до чогось солодкого, а скоріше використовується в солодкій їжі, але в Південно-Східній Азії вона широко використовується в десертах, і одним з популярних його використань є морозиво.
Солодке кукурудзяне морозиво
Інгредієнти:
- 2 чашки (480 мл) вершків
- 1 1/2 (120 мл) чашки молока
- 1 1/4 (4 ст.л) чашки цукру
- 1 банку 400 г кукурудзяного крему
- 4 яєчні жовтка, злегка збиті
Кукурудзяний крем можна зробити самостійно.
Кукурудзяний крем є південною класикою, і є кілька фокусів, щоб зробити його добре.
Почніть з того, що візьмете свіжу кукурудзу, яку зможете знайти. Переконайтеся, що ви не тільки використаєте ядра, а й кукурудзяне молоко, що ховається в початку. Щоб зробити гарний кукурудзяний крем, потрібен час. Повільно готуйте кукурудзу та кукурудзяне молоко на слабкому вогні, щоб витягнути весь аромат і натуральний крохмаль. Готуйте таким чином приблизно 30 хвилин, а потім наприкінці додайте невелику кількість вершків, масла і сіль.
Приготування Кукурудзяного морозива
У каструлі об'єднайте вершки, молоко, кукурудзяний крем та цукор. Повільно нагрівайте при безперервному перемішуванні до досягнення майже температури кипіння (не кип'ятіть), допоки цукор повністю розчиняється.
Помістіть яєчні жовтки в миску для змішування, потім повільно заливайте по краях чашки нагріту вершкову суміш збиваючи.
Налийте яєчну суміш в каструлю, потім продовжуйте нагрівати під час безперервного помішування. Опустіть столову ложку і подивіться, чи рідина прилипає до зворотньої сторони, якщо так тоді, ви можете вимкнути вогонь.
Помістіть у вогнестійкий контейнер і дайте їй охолонути, залиште в холодильнику принаймні на чотири години.
Підготуйте мороженицю і викладіть вершкову суміш. Збийте згідно з інструкцією виробника морожениці. Приблизно 30-35 хвилин.
На цьому етапі ви вже можете їсти морозиво, але якщо ви віддаєте перевагу твердому морозиву, заморожуйте принаймні 6 годин.
Джерело: angsarap.net